Csiperkével töltött burgonya

2012-09-29
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 55 perc

A frissen vásárolt csiperkegombát burgonyába töltöttem és meglepően finom lett, nem is maradt egy darab sem.

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg Csiperkegomba
  • 6 db közepes Krumpli
  • 1 db Vöröshagyma
  • 2 db Paprika
  • 1 evőkanál Szójamártás
  • 2 evőkanál Olaj
  • Bors

1. lépés

A gombát felvágjuk és a krumplit puhára főzzük. A paprikát és a hagymát is felszeleteljük. Ezután egy kevés olajon a vöröshagymát üvegesre pirítjuk. Ha ez kész, akkor gombát, paprikát hozzáadjuk és folyamatos keverés mellett néhány percig együtt pároljuk.

2. lépés

Szójamártást hozzáadjuk és közben sóval és borssal ízlésünk szerint fűszerezzük. A már puhára főtt krumplit hosszában félbevágjuk és egy kiskanál segítségével óvatosan kivájjuk a belsejét. A kikanalazott fölösleget összetörjük és a gombás töltelékbe keverjük.

3. lépés

Előkapunk egy tepsit, kivajazzuk és szépen sorjában belehelyezzük a burgonyákat. A tölteléket beletöltjük a krumplik belsejébe, majd egy kevéske olajjal meglocsoljuk őket. Ezután betesszük az előmelegített sütőbe és 200 °C-on sütjük tovább körülbelül 15-20 percen keresztül.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 694 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Töltött krumpli, paradicsom és paprika brokkolival

  • Sajtkrémmel töltött újkrumpli baconnal

  • Baconba tekert töltött krumpli

  • Baconba tekert töltött krumpli gombával

  • Kacsapástétommal töltött burgonya

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    616 kcal
  • Összes Zsír

    14,9 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    111,2 g
  • Cukor

    8,1 g
  • Fehérje

    16,6 g