Csiperkével töltött burgonya
2012-09-29- Típus: Keményítő nap, Töltött burgonya receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 55 perc
A frissen vásárolt csiperkegombát burgonyába töltöttem és meglepően finom lett, nem is maradt egy darab sem.
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg Csiperkegomba
- 6 db közepes Krumpli
- 1 db Vöröshagyma
- 2 db Paprika
- 1 evőkanál Szójamártás
- 2 evőkanál Olaj
- Só
- Bors
1. lépés
A gombát felvágjuk és a krumplit puhára főzzük. A paprikát és a hagymát is felszeleteljük. Ezután egy kevés olajon a vöröshagymát üvegesre pirítjuk. Ha ez kész, akkor gombát, paprikát hozzáadjuk és folyamatos keverés mellett néhány percig együtt pároljuk.
2. lépés
Szójamártást hozzáadjuk és közben sóval és borssal ízlésünk szerint fűszerezzük. A már puhára főtt krumplit hosszában félbevágjuk és egy kiskanál segítségével óvatosan kivájjuk a belsejét. A kikanalazott fölösleget összetörjük és a gombás töltelékbe keverjük.
3. lépés
Előkapunk egy tepsit, kivajazzuk és szépen sorjában belehelyezzük a burgonyákat. A tölteléket beletöltjük a krumplik belsejébe, majd egy kevéske olajjal meglocsoljuk őket. Ezután betesszük az előmelegített sütőbe és 200 °C-on sütjük tovább körülbelül 15-20 percen keresztül.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 694 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
616 kcal -
Összes Zsír
14,9 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
111,2 g -
Cukor
8,1 g -
Fehérje
16,6 g