Ropogós csirkecombok
2012-09-02- Típus: Bundás húsok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 1:5 p
Ha mindig a szokásos paníros rántott húsokat készítjük, akkor egy idő után megunhatjuk őket, de ha kicsit felturbózzuk és pár egyszerű hozzávalóval új ízt kölcsönzünk nekik, akkor nem lesz olyan unalmas.
Ezeket szerezd be:
- 3 evőkanál (45 ml) vaj
- 3 evőkanál liszt
- 375 ml tej
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 1 evőkanál Worcestershire szósz
- 1/4 teáskanál csípős paprika
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál paprika
- 2 csésze zsemlemorzsa
- 2 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
- 12 csirkecomb
- 1 ek növényi olaj
1. Lépés
Olvasszuk fel a vajat egy közepes serpenyőben. Adjuk hozzá a lisztet, főzzük néhány percig, de ne nagyon barnuljon meg. Habverővel keverjük keverjük bele a tejet. Forraljuk fel, miközben csökkentsük a hőt. Főzzük óvatosan 2 perc. Keverjük bele a mustárt, Worcestershire szószt, a csípős paprikát, sót, borsot. Tegyük félre és hűtsük le.
2. Lépés
Keverjük össze a zsemlemorzsát és a petrezselymet egy lapos edényben. Forgassuk meg a csirkecombokat a fűszeres mártásban, majd a zsemlemorzsás keverékben. Egy tepsit megkenünk olajjal, s rendezzük el benne a csirkecombokat. Süssük előmelegített (180°C) sütőben 45-50 percig.
Tálaljuk bármilyen krumplis körettel vagy salátával.
Értékelések
(0 / 5)
0 személy értékelt
2 948 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
314 kcal -
Fehérje
25 g -
Szénhidrát
12 g -
Zsír
18 g