Brokkoli-krémleves
2015-01-09- Típus: Krémlevesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 60 perc
A krémleveseket egyszerű elkészíteni, és ez a brokkolis az egyik kedvencem.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg brokkoli
- 1 nagyobb krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 dkg margarin
- 1 ek olívaolaj
- 2 db húsleveskocka
- só, bors
- szerecsendió
- 1 ek mustár
- 2 dl tejföl
1. Lépés
A brokkolit szedjük rózsáira, a krumpli pucoljuk meg és vágjuk fel kisebb kockákra, a vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra.
2. Lépés
Hevítsük fel a margarint és az olajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát és pároljuk üvegesre.
3. Lépés
Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, majd pár pillanat múlva a rózsáira szedett brokkolit, és a kockára vágott krumplit.
4. Lépés
Keverjük alaposan össze, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Ezután ízlés szerint fűszerezzük, majd főzzük puhára.
5. Lépés
A puhára főtt zöldségeket botmixerrel pépesítsük, majd tegyük vissza tűzre. A tejfölt keverjük simára a mustárral, majd állandó keverés mellett csorgassuk a levesbe. Ezután forraljuk ki, és pár percig még főzzük.
6. Lépés
Közben készítsük el a sajtos pirítóst. Én félbevágtam a zsemléket, majd melegszendvics sütőbe pirosra, ropogósra sütöttem. Amikor elkészült megszórtam reszelt sajttal, amely szépen ráolvadt.
7. Lépés
Tálaláskor a krémlevest csepegtessük meg olívaolajjal, és a sajtos pirítóssal kínáljuk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 535 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
630 kcal -
Zsír
39.1g -
Szénhidrát
61.4g -
Fehérje
16.2g -
Koleszterin
36mg -
Cukor
9.2g