Bográcsos hallecsó
2012-06-12- Típus: Bogrács, Fehérje nap, Lecsó receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 1:10 p
A tegnapi hagyományos lecsós recept után bemutatom a fehérjében gazdag halas változatot.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg Busa
- 3 db Vöröshagyma
- 2 db Zöldpaprika
- 1 db Csöves paprika
- 2 db Paradicsom
- 1 evőkanál Zsír
- Só
- Pirospaprika
Még mielőtt nekiesnénk a receptnek, előtte a halat megtisztítjuk, feldaraboljuk szeletekre (vagy akár szálkamentesre átpaszírozhatjuk, így kissé pépes állaga lesz) és besózzuk.
1. lépés
A bográcsban 1 evőkanál zsírt felolvasztunk, majd a zöldpaprikát és a vöröshagymát megpároljuk benne. Fontos, hogy állandóan kavargassuk. Adhatunk hozzá egy kevéske vizet is.
2. lépés
Ha már félig megdinsztelődött, beletesszük a kockákra vagy szeletekre vágott paradicsomot és csöves paprikát. Bográcsos legény módjára kevergetjük. :)
3. lépés
Ahogy a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a hal szeleteket és öntünk hozzá 6 dl vizet. Sok dolgunk innentől már nincs. Keverjük, kóstoljuk, fűszerezzük szájízünk szerint. Én szoktam beletenni, borsot, pirospaprikát is.
Értékelések
(4.8 / 5)
6 személy értékelt
4 817 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
576 kcal -
Összes Zsír
24,9 g -
Koleszterin
214 mg -
Szénhidrát
26,3 g -
Cukor
13 g -
Fehérje
61,1 g