Besamelmártás
2013-02-05- Típus: Mártogatós, Saláta öntet
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
A besamelmártásban az a jó, hogy szinte mindenfajta ételt feldobhatsz, legyen az sült hús, sós sütemény, vagy ha csak mártogatósként használnád.
Ezeket szerezd be:
- 1 liter tej
- 1 kis vöröshagyma
- 5 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 1 babérlevél
- pár szem szegfűszeg
- só, bors
1. lépés
A lisztet keverjük el a vajjal, majd egy lábasban kis lángon keverve melegítsük fel. Gyorsan kavarjuk, hogy ne égjen le, hajlamos rá. Ha kész, tegyük félre. A tejet elkezdjük melegíteni alacsony lángon (nem forraljuk).
2. lépés
A hagymát megpucoljuk, majd szegfűszeget szúrunk bele. A hagymát beletesszük a tejbe, ekkor jön bele a babérlevél is. Ha már éppen forr, de még nem habzik, le is húzhatjuk a tűzről.
3. lépés
Vegyük ki belőle a hagymát és a babérlevelet, majd keverjük el benne a lisztes keveréket. Legjobb, ha habverőt használunk hozzá, mert úgy csomómentesre keverhetjük. Visszatesszük a tűzre, majd még kb. 10-15 percig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
Ha nagyon híg lenne a mártás, adhatunk hozzá még egy kis lisztet.
Értékelések
(3.7 / 5)
3 személy értékelt
4 117 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
101 kcal -
Zsír
4.1g -
Szénhidrát
10g -
Fehérje
6g