Mogyorós-datolyás keksz recept

2018-02-08
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Ha valaki fogyókúrázik, akkor sem kell lemondania a finom kekszekről.

Ezeket szerezd be:

  • 5 dkg törökmogyoró
  • 5 dkg napraforgómag
  • 5 dkg sárgabarack (aszalt)
  • 1 ek barna cukor
  • 5 dkg zabpehely
  • 5 dkg liszt
  • 1 ek sütőpor
  • 2 ek kókuszzsír
  • 2 ek méz

1. lépés

A sütőt 190°C-ra melegítjük. A törökmogyorót, napraforgómagot összetörjük, majd a kis kockákra vágott sárgabarackkal, datolyával egy tálban összekeverjük.

2. lépés

Hozzáadjuk a cukrot, a mézet, a zabpelyhet, a lisztet és a sütőport, majd az egészet jó alaposan összekeverjük.

3. lépés

A tésztából egy evőkanállal nagyobb darabokat veszünk le, vizes kézzel gombócot gyúrunk belőle és kekszet lapítunk belőle. Kókuszolajjal kikent tepsibe tesszük őket.

4. lépés

Betesszük a sütőbe, majd addig sütjük őket, amíg szép aranybarnára pirítjuk, kb. 12-15 perc alatt. Rácson hűlni hagyjuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.2 / 5)

3.2 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

2 471 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Narancsos-mandulás kekszek

  • Pudingos keksz recept

  • Zserbó korongok

  • Kókuszos tekercs

  • Mogyoróvajas kekszek

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    388,15 kcal
  • Zsír

    21,63 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    46,14 g
  • Cukor

    22,99 g
  • Fehérje

    6,45 g