Mogyorós-datolyás keksz recept
2018-02-08- Típus: Édes tallérok
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 35 perc
Ha valaki fogyókúrázik, akkor sem kell lemondania a finom kekszekről.
Ezeket szerezd be:
- 5 dkg törökmogyoró
- 5 dkg napraforgómag
- 5 dkg sárgabarack (aszalt)
- 1 ek barna cukor
- 5 dkg zabpehely
- 5 dkg liszt
- 1 ek sütőpor
- 2 ek kókuszzsír
- 2 ek méz
1. lépés
A sütőt 190°C-ra melegítjük. A törökmogyorót, napraforgómagot összetörjük, majd a kis kockákra vágott sárgabarackkal, datolyával egy tálban összekeverjük.
2. lépés
Hozzáadjuk a cukrot, a mézet, a zabpelyhet, a lisztet és a sütőport, majd az egészet jó alaposan összekeverjük.
3. lépés
A tésztából egy evőkanállal nagyobb darabokat veszünk le, vizes kézzel gombócot gyúrunk belőle és kekszet lapítunk belőle. Kókuszolajjal kikent tepsibe tesszük őket.
4. lépés
Betesszük a sütőbe, majd addig sütjük őket, amíg szép aranybarnára pirítjuk, kb. 12-15 perc alatt. Rácson hűlni hagyjuk.
Értékelések
(3.2 / 5)
6 személy értékelt
2 471 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
388,15 kcal -
Zsír
21,63 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
46,14 g -
Cukor
22,99 g -
Fehérje
6,45 g