Zsenge lóbab paprikás szószban
2013-07-02- Típus: Babos egytálételek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 60 perc
Ismételten lóbabra esett a választás, azonban most paprikás szószban készítettem el.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg Zsenge Lóbab
- 1 db Vöröshagyma
- 2 gerezd Fokhagyma
- 3 db Tojás
- 1 szelet Kenyér
- Kevés Ecet
- 6 evőkanál Olívaolaj
- 1 teáskanál Pirospaprika
- 1 szál Petrezselyem
- Só
1. lépés
A babot sós, ecetes vízbe puhára főzzük. Közben forró olajon megpirítjuk a felvágott vöröshagymát, a nagyon kicsire összekockázott kenyérszeletet és az összenyomott fokhagymát. Sóval, pirospaprikával és petrezselyemmel fűszerezzük.
2. lépés
Az elkészült lóbabot öntsük hozzá a pirospaprikás szószhoz, üssük rá a tojásokat, jó alaposan keverjük össze. Folyamatos kevergetés mellett rotyogtassuk még pár percig.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 020 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
675 kcal -
Összes Zsír
25,9 g -
Koleszterin
123 mg -
Szénhidrát
83,6 g -
Cukor
4,6 g -
Fehérje
29,1 g