Zsenge lóbab paprikás szószban

2013-07-02
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Ismételten lóbabra esett a választás, azonban most paprikás szószban készítettem el.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg Zsenge Lóbab
  • 1 db Vöröshagyma
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • 3 db Tojás
  • 1 szelet Kenyér
  • Kevés Ecet
  • 6 evőkanál Olívaolaj
  • 1 teáskanál Pirospaprika
  • 1 szál Petrezselyem

1. lépés

A babot sós, ecetes vízbe puhára főzzük. Közben forró olajon megpirítjuk a felvágott vöröshagymát, a nagyon kicsire összekockázott kenyérszeletet és az összenyomott fokhagymát. Sóval, pirospaprikával és petrezselyemmel fűszerezzük.

2. lépés

Az elkészült lóbabot öntsük hozzá a pirospaprikás szószhoz, üssük rá a tojásokat, jó alaposan keverjük össze. Folyamatos kevergetés mellett rotyogtassuk még pár percig.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 020 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Chilis-vörösboros sólet parasztkolbásszal és tojással

  • Pennés sonkás bab

  • Pirított lóbab recept

  • Babgulyás báránnyal

  • Savanyú káposztás bab

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    675 kcal
  • Összes Zsír

    25,9 g
  • Koleszterin

    123 mg
  • Szénhidrát

    83,6 g
  • Cukor

    4,6 g
  • Fehérje

    29,1 g