Babgulyás báránnyal
2013-04-14- Típus: Babos egytálételek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:30 p
- Elkészítés: 1:40 p
Bárány mindig valamilyen nagyobb eseményre készül nálunk. Ez a babgulyás recept bográcsban is főzhető. Mivel itt a jó idő, ezért bátran készítsük a szabadban!
Ezeket szerezd be:
- 600 g báránylapocka
- 2 fej hagyma
- 100 g szalonna
- 300 g vörös bab (konzerves, akár vegyes is)
- 1 konzerves paradicsompüré
- 1 tk őrölt szegfűszeg
- 1 csokor petrezselyem
- 1 sárgarépa
- 2 babérlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- olaj
1. lépés
Pucoljuk meg a hagymát, karikázzuk. A szalonnát vágjuk kis katonákra, majd és a saját zsírján (vagy egy kis olajon) pirítsuk meg, utána tegyük hozzá a hagymát is. Amikor a hagyma megpirult, tegyük hozzá az apró kockákra vágott lapockát és kezdjük el megpirítani.
2. lépés
A bárányt igény szerit fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk, majd mikor szépen megpirult, akkor adjuk hozzá a paradicsompürét, a fokhagymát és öntsük fel annyi vízzel, ami éppen ellepi. Tegyük hozzá a babérlevelet, szegfűszeget. Kis lángon lefedve főzzük 30-40 percet.
3. lépés
Amikor a hűs megpuhult, bontsuk fel a konzerves babot (lehet többfajta, fehér és vörös is), öntsük le a levét és keverjük a húshoz a feldarabolt répával együtt. Ha szükséges pótoljuk a vizet és főzzük puhára a babot és a répát (10-12 perc).
A végén szórjuk meg petrezselyemmel.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 951 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
458 kcal -
Zsír
15g -
Szénhidrát
33.8g -
Fehérje
46g