Savanyú káposztás bab
2012-10-21- Típus: Babos egytálételek, Keményítő nap
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:15 p
Tegye fel a kezét, aki szereti a savanyú káposztát! Ebben a receptben babot tettünk mellé és egy azonnal elfogyó egytálételt kaptunk.
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg Savanyú káposzta
- 20 dkg konzerves Bab
- 1 gerezd Fokhagyma
- 1 db Vöröshagyma
- Kevés Margarin
- Kömény
- Babérlevél
- Só
1. lépés
A savanyú káposztát feltesszük bő sós vízben főni. Menet közben köménnyel és babérral ízesítjük. Ha kész lett a káposzta, akkor leszűrjük és a levét félretesszük.
2. lépés
Közben előveszünk egy másik edényt, amiben az apróra vágott vöröshagymát vajon megpirítjuk és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
3. lépés
Ahogy a fokhagymás alap kész, hozzákeverjük a babot és káposztát, majd a félretett káposztás főzővízzel felöntjük. Jól összekeverjük és felforraljuk.
Értékelések
(4 / 5)
2 személy értékelt
6 482 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
134 kcal -
Összes Zsír
6,5 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
18,4 g -
Cukor
5,6 g -
Fehérje
3,9 g