Pennés sonkás bab
2014-05-05- Típus: Babos egytálételek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 30 perc
Nagyon finom, gyorsan elkészíthető babos egytálétel.
Ezeket szerezd be:
- 1 doboz fejtett bab
- 20 deka főtt füstőlt sonka
- 2 darab zöldpaprika
- 2 darab paradicsom
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- őrölt bazsalikom
- pirospaprika
- fél deci olaj
- 1 csg penne tészta
1. Lépés
Egy serpenyőben az apróra vágott hagymákat üvegesre párolom.
Hozzáadom az apró kockára vágott paradicsomot és zöldpaprikát, pirospaprikával megszórom, majd hozzáadom a konzerv babot. Teszek hozzá egy kevés sót, de csak kicsit, mert a sonka is sós.
2. Lépés
Vizet öntök alá, lefedem és 5-10 percig együtt főzöm. Az előzőleg megfőtt tésztát és a babos ételt összekeverjük.
Konzerv bab helyett lehet mirelit fejtett bab is vagy száraz bab, amit előre megfőztünk.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
4 707 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
551 kcal -
Zsír
14.5g -
Szénhidrát
80.6g -
Fehérje
24.5g -
Koleszterin
120mg -
Cukor
4.3g