Spenótsaláta rokforttal és bruschettával
2015-06-09- Típus: Spenótsaláta receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 5 perc
Finom, gyors, egészséges, s nem kell főzni.
Ezeket szerezd be:
- 10 dkg spenót
- 1 db paradicsom
- 1 db csiperkegomba
- 2 dkg kéksajt
- 1-2 evőkanál dió
- 1-2 evőkanál mogyoró
- 1-2 teáskanál tökmag
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- almaecet (ízlés szerint)
- olívaolaj (extraszűz)
- 4 szelet kenyér (toast)
- 1 gerezd fokhagyma
1. Lépés
A spenót levelek szárát levágom, majd alaposan megmosom, s egy tányérra halmozom.
2. Lépés
A gombát felszeletelem. A nyolcadolt paradicsomot, a gombát, s a magvakat rárakom. Megszórom sóval, borssal, locsolok rá almaecetet, olívaolajat, morzsolok rá kéksajtot.
3. Lépés
A kenyeret megpirítom, bedörzsölöm fokhagymával, meglocsolom olívaolajjal. A megmaradt fokhagymát rávágom a salátára.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 464 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
206 kcal -
Zsír
13,7 g -
Koleszterin
8 mg -
Szénhidrát
15,3 g -
Cukor
2,3 g -
Fehérje
8,2 g