Zöldségleves recept
2012-09-20- Típus: Keményítő nap, Zöldséglevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 55 perc
Mai napra eléggé hűvös lett az idő, ezért is gondoltam azt, hogy vacsorára milyen jó is lenne, ha összedobnék egy finom zöldséglevest.
Ezeket szerezd be:
- 2 db Sárgarépa
- Fél Karalábé
- 1 db Vöröshagyma
- Fél Zeller
- Kevés Petrezselyem zöldje
- 10 dkg konzerves Gomba
- 10 dkg Zöldborsó
- 10 dkg Karfiol
- Ételízesítő
- 1 db Leveskocka
- Só
- 1 evőkanál Vaj
1. lépés
Felvágjuk a vöröshagymát, felkockázzuk a zellert és ezt a két tételt megpároljuk vajon. Ha ez kész, akkor beletesszük a zöldborsót, petrezselymet, szeletekre vágott gombát és a kockára vágott karalábét és a sárgarépát. Vízzel felöntjük az egészet.
2. lépés
Hozzáadjuk a leveskockát és sóval, ételízesítővel ízlés szerint fűszerezzük. Amikor a zöldségek már úgy körülbelül félpuhára főttek, akkor beletesszük a rózsáira szedett karfiolt és végezetül készre főzzük a levesünket.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 706 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
187 kcal -
Összes Zsír
6,7 g -
Koleszterin
15 mg -
Szénhidrát
27,3 g -
Cukor
12 g -
Fehérje
8 g