Zöldségleves recept

2012-09-20
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Mai napra eléggé hűvös lett az idő, ezért is gondoltam azt, hogy vacsorára milyen jó is lenne, ha összedobnék egy finom zöldséglevest.

Ezeket szerezd be:

  • 2 db Sárgarépa
  • Fél Karalábé
  • 1 db Vöröshagyma
  • Fél Zeller
  • Kevés Petrezselyem zöldje
  • 10 dkg konzerves Gomba
  • 10 dkg Zöldborsó
  • 10 dkg Karfiol
  • Ételízesítő
  • 1 db Leveskocka
  • 1 evőkanál Vaj

1. lépés

Felvágjuk a vöröshagymát, felkockázzuk a zellert és ezt a két tételt megpároljuk vajon. Ha ez kész, akkor beletesszük a zöldborsót, petrezselymet, szeletekre vágott gombát és a kockára vágott karalábét és a sárgarépát. Vízzel felöntjük az egészet.

2. lépés

Hozzáadjuk a leveskockát és sóval, ételízesítővel ízlés szerint fűszerezzük. Amikor a zöldségek már úgy körülbelül félpuhára főttek, akkor beletesszük a rózsáira szedett karfiolt és végezetül készre főzzük a levesünket.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 706 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldséges spárgaleves

  • Erdélyi tárkonyos-medvehagymás zöldségleves

  • Kertészlány leves

  • Medvehagymás zöldségleves mozzarellával

  • Mexikói zöldségleves füstölt sajttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    187 kcal
  • Összes Zsír

    6,7 g
  • Koleszterin

    15 mg
  • Szénhidrát

    27,3 g
  • Cukor

    12 g
  • Fehérje

    8 g