Vörösboros tarkabab-főzelék füstölt pörccel és tejföllel
2016-04-12- Típus: Babfőzelékek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 55 perc
Most látom, hogy leves receptet már sokat tettem fel, de főzeléket még nem. Nos, akkor egy főzelék.
Ezeket szerezd be:
- 15 dkg tarkabab
- 1 db babérlevél
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db chilipaprika (+2 db díszítéshez)
- 2 ek olaj
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- 1 tk ecet
- 1 púpozott evőkanál liszt
- 2 dl tejföl
- 15 dkg füstölt szalonna (pörc)
- 1 dl vörösbor
- 0.25 db hegyes erős paprika (díszítésnek)
1. lépés
A babot előző este beáztatom.
2. lépés
Másnap reggel a feldarabolt pörcöt felteszem főni.
3. lépés
Majd a babot is elkezdem főzni. Babérlevelet teszek bele, sózom, borsozom. Puhulásig lassan főzöm.
4. lépés
Amikor a pörc is megpuhult, hozzáöntöm a babhoz.
5. lépés
Olajon megdinsztelem az aprított hagymákat, beleszórom a lisztet, világosbarna rántást készítek. Megszórom pirospaprikával. Szedek rá a leves levéből, összekeverem, majd a leveshez adom. A tejföl felét, a vörösbort és kevés ecetet is öntök bele, s felrottyantom.
6. lépés
Tálaláskor szedek a tányérba a levesből és a pörcből. Kanalazok rá tejfölt és teszek rá chilit és paprika szeletet. Fehérkenyérrel, vörösborral fogyasztom.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 447 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
857 kcal -
Zsír
66,4 g -
Koleszterin
127 mg -
Szénhidrát
23,8 g -
Cukor
4,4 g -
Fehérje
34 g