Tárkonyos babfőzelék
2012-06-04- Típus: Babfőzelékek
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:10 p
- Elkészítés: 1:20 p
Anyukám hétvégén tárkonyos babfőzelékkel várt minket. Nem is kellet sok, elkértem a receptet. :)
Ezeket szerezd be:
- 40 dkg Szárazbab
- 2 evőkanál Olaj
- 2 evőkanál Liszt
- 1 kiskanál Pirospaprika
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1 evőkanál száraz Tárkony
- Só
- Cukor
- Ecet
- 1 dl Tejföl
A babfőzelék egy kis megtervezést igényel. A babot előző éjszakán beáztatjuk hideg vízbe.
1. lépés
Az áztatott babokat hideg vízben feltesszük a tűzre. Ha a bab megpuhult, akkor sózzuk meg ízlésünknek megfelelően. A fontos az, hogy csak azután sózzátok meg, miután a bab megfőtt, mivel ha előbb sózzátok, akkor nehezebben lesz puha.
2. lépés
Világos rántást készítünk. Nyugalom, nem kell megijedni. Olajból, lisztből és szétzúzott fokhagymából (fokhagymanyomóval) elkészítjük a rántást, rászórjuk a pirospaprikát és hozzáadunk egy kevés hideg vizet, simára keverjük és a babbal berántjuk, besűrítjük.
3. lépés
Innentől már sínen vagyunk. Megszórjuk tárkonnyal, ecetet és cukrot az ízlésünkhöz mérten teszünk bele. Megkavarjuk és felforraljuk. A végén pedig beletesszük a tejfölt.
Tudom hozzá ajánlani a sült kolbászt, pirított szalonnát vagy akár a kisütős húsokat.
Értékelések
(4.2 / 5)
6 személy értékelt
18 759 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
179 kcal -
Összes Zsír
8,2 g -
Koleszterin
1 mg -
Szénhidrát
19,9 g -
Cukor
2,1 g -
Fehérje
6,5 g