Szárazbabfőzelék recept
2012-10-17- Típus: Babfőzelékek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 60 perc
Ovi, iskola, menza. Elképesztően jól csinálták, azóta is próbálkozok olyan ízeket előhozni, kisebb-nagyobb sikerrel. Több módon készíthetjük el, én most az általam készített keményítő napos változatot osztom meg.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg Bab
- 2 dkg Liszt
- 2 evőkanál Olaj
- 1 kisebb Vöröshagyma
- 1 db Babérlevél
- Kevés Cukor
- Ecet
- Só
1. lépés
A már korábban beáztatott babot feltesszük főni körülbelül annyi vízben, hogy ellepje. Amíg puhára főzzük, sóval és babérlevéllel fűszerezzük.
2. lépés
Olajból és lisztből világos rántást készítünk, amin az apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk. Egy kis vízzel hígítsuk fel, majd rántsuk be a babot.
3. lépés
Innen már sínen vagyunk, csak felforraljuk, majd amikor besűrűsödött, akkor cukorral és ecettel ízesítsük.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
8 122 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
232 kcal -
Összes Zsír
14 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
24,9 g -
Cukor
5,5 g -
Fehérje
4,4 g