Vörösboros resztelt sertésmáj

2014-02-21
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Vörösboros resztelt sertésmájat készítettem szalonnával, kakastaréjjal és sós krumplival.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg sertésmáj
  • 50 g füstölt szalonna
  • 3 db nagyobb krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db chilipaprika
  • olívaolaj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
  • majoranna (ízlés szerint)

1. Lépés

A krumplit megpucolom, kockára vágom, sós vízben megfőzöm.

2. Lépés

A hagymákat apróra, a chilit karikára, a májat csíkokra vágom, a szalonnát bevagdosom.

3. Lépés

Egy serpenyőben kevés olajon megsütöm a szalonnát, félreteszem, melegen tartom.

4. Lépés

A serpenyőben megpirítom a hagymát, ráteszem a májat, fűszerezem (a só kivételével), néhány percig sütöm, majd ráöntöm a vörösbort.

5. Lépés

1-2 perces párolás után elzárom a tűzhelyt, majd tálalok.

6. Lépés

A tányérra teszek a sós krumpliból, rá a májból, a közepére helyezek egy kakastaréjt, sózom, s szórok még rá pirospaprikát.

TIPP: Egyetek hozzá csalamádét és kovászos uborkát!

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 396 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Resztelt csirkemáj petrezselymes krumplival

  • Vörösboros resztelt csirkemáj rizzsel

  • Vörösboros resztelt borjúmáj

  • Vörösboros resztelt sertésmáj petrezselymes krumplival

  • Resztelt sertésmáj rizzsel, sült krumplival és csalamádéval

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    627 kcal
  • Zsír

    18,9 g
  • Koleszterin

    373 mg
  • Szénhidrát

    74,6 g
  • Cukor

    4,8 g
  • Fehérje

    40,5 g