Vörösboros resztelt sertésmáj
2014-02-21- Típus: Resztelt máj receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 35 perc
Vörösboros resztelt sertésmájat készítettem szalonnával, kakastaréjjal és sós krumplival.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg sertésmáj
- 50 g füstölt szalonna
- 3 db nagyobb krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db chilipaprika
- olívaolaj
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
- majoranna (ízlés szerint)
1. Lépés
A krumplit megpucolom, kockára vágom, sós vízben megfőzöm.
2. Lépés
A hagymákat apróra, a chilit karikára, a májat csíkokra vágom, a szalonnát bevagdosom.
3. Lépés
Egy serpenyőben kevés olajon megsütöm a szalonnát, félreteszem, melegen tartom.
4. Lépés
A serpenyőben megpirítom a hagymát, ráteszem a májat, fűszerezem (a só kivételével), néhány percig sütöm, majd ráöntöm a vörösbort.
5. Lépés
1-2 perces párolás után elzárom a tűzhelyt, majd tálalok.
6. Lépés
A tányérra teszek a sós krumpliból, rá a májból, a közepére helyezek egy kakastaréjt, sózom, s szórok még rá pirospaprikát.
TIPP: Egyetek hozzá csalamádét és kovászos uborkát!
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 396 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
627 kcal -
Zsír
18,9 g -
Koleszterin
373 mg -
Szénhidrát
74,6 g -
Cukor
4,8 g -
Fehérje
40,5 g