Resztelt csirkemáj petrezselymes krumplival

2015-03-24
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Olcsó, gyorsan elkészül, és finom.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg csirkemáj
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db hegyes erőspaprika
  • 1 db lecsópaprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 db chilipaprika
  • 2 db burgonya
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt erős pirospaprika (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • majoranna (ízlés szerint)
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • 4 szál petrezselyem
  • olívaolaj

1. Lépés

A burgonyát héjában megfőzöm, majd felvágom, sózom, borsozom.

2. Lépés

Az olívaolajon egy mély serpenyőben megpirítom a kockára vágott szalonnát, hozzáadom az apróra vágott hagymát, fokhagymát és chilipaprikát, megdinsztelem, majd ráteszem a darabolt paprikákat és a paradicsomot, fűszerezem. Beleteszem a májat, tovább párolom.

3. Lépés

A végén melléteszem a krumplit, együtt pirítom, szórok rá vágott petrezselymet.

TIPP: Céklasalátát egyetek mellé, úgy még finomabb.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 140 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vörösboros resztelt csirkemáj rizzsel

  • Vörösboros resztelt borjúmáj

  • Vörösboros resztelt sertésmáj

  • Vörösboros resztelt sertésmáj petrezselymes krumplival

  • Resztelt sertésmáj rizzsel, sült krumplival és csalamádéval

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    585 kcal
  • Zsír

    24,1 g
  • Koleszterin

    731 mg
  • Szénhidrát

    47 g
  • Cukor

    7,8 g
  • Fehérje

    46 g