Márványos piskóta eperrel
2013-05-21- Típus: Kevert süti, Piskóták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
Egy márványos süteményt, mivel is tehetünk még finomabbá, ha nem egy kis nyár eleji gyümölccsel?
1 csésze mérete: 250 ml.
Ezeket szerezd be:
- 4 tojás
- 1 csésze cukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 3/4 csésze olaj
- 3/4 csésze tej
- 2 teáskanál sütőpor
- 3 csésze liszt
- 1 evőkanál kakaó
- 200 g eper
1. lépés
A tojásokat üssük egy tálba, verjük fel egy kicsit villával, majd adjuk hozzá a cukrot és a vanília kivonatot. Dolgozzuk simára.
2. lépés
Fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és a tejet. Keverjük folyamatosan. Jöhet bele a sütőpor és az olaj. A választott tepsit, vagy sütőformát béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük bele a fele tésztát.
3. lépés
A második részhez adjuk hozzá a kakaót, majd jól keverjük el. Öntsük a kakaós tésztát körkörös mozdulatokkal a másik tetejére, majd egy kés vagy villa segítségével óvatosan keverjük össze a két réteget.Nem kell teljesen, hiszen ettől lesz márványos.
4. lépés
Mossuk át az epret, vágjuk kisebb darabokra, majd szórjuk a tetejére. Süssük előmelegített sütőben 25-30 percig 180°C-on.
Értékelések
(3.6 / 5)
5 személy értékelt
5 784 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
495 kcal -
Zsir
23.6g -
Szénhidrát
63g -
Fehérje
8.5g