Vörösboros resztelt sertésmáj petrezselymes krumplival
2013-12-27- Típus: Resztelt máj receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 55 perc
Imádom a resztelt sertésmájat. Most vörösborral ízesítettem, petrezselymes krumplit és körte befőttet ettem mellé.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg sertésmáj
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- chilipaprika
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- majoranna (ízlés szerint)
- olívaolaj
- 1 dl vörösbor
- 30 dkg krumpli
- körtebefőtt
- 2 szál petrezselyem
- sertészsír
1. lépés
A krumplit héjában megfőzöm, majd megpucolom.
2. lépés
A májat feldarabolom, a hagymákat apróra, a szalonnát kockára vágom.
3. lépés
Egy serpenyőben a szalonnát a zsíron megsütöm, beleteszem a hagymákat, majd a májat, fűszerezem (sót nem!). Megdinsztelem, öntök hozzá vörösbort.
4. lépés
Tálaláskor rakok a tányérra egy kupac májat, mellé krumplit, melyre teszek petrezselyemzöldet, s mellé körtebefőttet. A májat ekkor sózom.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 737 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
677 kcal -
Zsír
24 g -
Koleszterin
566 mg -
Szénhidrát
53 g -
Cukor
11 g -
Fehérje
52,9 g