Vörösboros resztelt sertésmáj petrezselymes krumplival

2013-12-27
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Imádom a resztelt sertésmájat. Most vörösborral ízesítettem, petrezselymes krumplit és körte befőttet ettem mellé.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg sertésmáj
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • chilipaprika
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • majoranna (ízlés szerint)
  • olívaolaj
  • 1 dl vörösbor
  • 30 dkg krumpli
  • körtebefőtt
  • 2 szál petrezselyem
  • sertészsír

1. lépés

A krumplit héjában megfőzöm, majd megpucolom.

2. lépés

A májat feldarabolom, a hagymákat apróra, a szalonnát kockára vágom.

3. lépés

Egy serpenyőben a szalonnát a zsíron megsütöm, beleteszem a hagymákat, majd a májat, fűszerezem (sót nem!). Megdinsztelem, öntök hozzá vörösbort.

4. lépés

Tálaláskor rakok a tányérra egy kupac májat, mellé krumplit, melyre teszek petrezselyemzöldet, s mellé körtebefőttet. A májat ekkor sózom.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 737 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Resztelt csirkemáj petrezselymes krumplival

  • Vörösboros resztelt csirkemáj rizzsel

  • Vörösboros resztelt borjúmáj

  • Vörösboros resztelt sertésmáj

  • Resztelt sertésmáj rizzsel, sült krumplival és csalamádéval

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    677 kcal
  • Zsír

    24 g
  • Koleszterin

    566 mg
  • Szénhidrát

    53 g
  • Cukor

    11 g
  • Fehérje

    52,9 g