Vörösboros-gombás csirkecomb gnocchival
2016-02-19- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 60 perc
Zavarban lennék, ha meg kellene határoznom, hogy ez most az olaszos, vagy a magyaros konyha étele. A lényeg az, hogy nagyon finom. Bár, ha belegondolok, a gnocchi tulajdonképpen a magyar nudli testvére.
Ezeket szerezd be:
- - : : : Csirkecombhoz : : : -
- 2 db csirkecomb
- 10 dkg csiperkegomba
- 1 db újhagyma
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 1 db chilipaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
- 2 ek tejföl
- kacsazsír
- 1 dl vörösbor
- - : : : Gnocchihoz : : : -
- 2 db nagyobb burgonya
- 1 tojássárgája
- 5 dkg liszt
- só (ízlés szerint)
- 1 tk vaj
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
1. lépés
A combokat sózom, borsozom. A krumplikat megpucolom, sós vízben megfőzöm. A hagymát, paprikát, paradicsomot, gombákat felvágom.
2. lépés
Egy serpenyőben a combokat kevés zsíron mindkét oldalán megsütöm. Kiveszem, félreteszem.
3. lépés
A hagymát megdinsztelem, ráteszem a combokat, majd a zöldségeket, fűszerezem, öntök rá vörösbort, s fedő alatt párolom.
4. lépés
A krumplikat egy krumplinyomón átnyomom, sózom, borsozom, s a tojással és a liszttel összekeverem, összedolgozom.
5. lépés
Amikor már nem ragad, deszkán alaposan összegyúrom, kisebb gombócokra osztom, ujjnyi vastagságúra sodrom, majd két centis darabokra vágom, végül sós vízben kifőzöm, vajon átforgatom.
6. lépés
Tálalok, a tányérra szedek egy combot, mellé gnocchit, rá gombaszószt, s egy kanál tejfölt.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 131 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
844 kcal -
Zsír
23,1 g -
Koleszterin
253 mg -
Szénhidrát
93 g -
Cukor
6 g -
Fehérje
57,9 g