Baconos-spenótos gnocchi
2012-06-29- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
Mi is az a gnocchi? A gnocchi egy gombóc formájú tészta étel, amit Olaszországban előszeretettel fogyasztanak. A gnocchi szó feltehetőleg az olasz nocchio szóból származhat, ami fán lévő göröngyöt jelent. Már a római légiók szállásolása idején, közel 2000 évvel ezelőtt is ismert volt ez a tésztaétel, amit szinte minden nemzet átvett, nálunk a galuska és a nokedli közeli rokona.
Ezeket szerezd be:
- 2 adag gnocchi
- 200 ml sajtmártás
- 140 g bacon szalonna, felkockázva
- 80 g bébi spenót
- 100 g csiperkegomba
- reszelt sajt
- só, bors
1. Lépés
Melegítsünk fel 1 liter sós vizet. Egy serpenyőben pirítsuk meg a bacont ropogósra. Adjuk hozzá a gombát, addig pirítsuk, ameddig el nem kezd bebarnulni. Hozzáadjuk a spenótot és a sajtmártást, és hagyjuk főzni körülbelül 2-3 percig.
2. Lépés
Mikor a víz elkezdett forrni, dobjuk bele úszkálni a gnocchikat és egészen addig főzzük őket, ameddig gombóc létére fel nem jönnek a víz felszínére. Mikor kész, adjuk hozzá a serpenyőben lévő alapanyagokhoz, és forgassuk össze néhányszor. Sózzuk, borsozzuk, és melegen tálalva szórjuk meg egy kis reszelt sajttal.
Értékelések
(0 / 5)
0 személy értékelt
6 898 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
964 kcal -
Összes zsír
59,9 g -
Szénhidrát
42,5 g -
Fehérje
61,8 g