Baconos-spenótos gnocchi

2012-06-29
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Mi is az a gnocchi? A gnocchi egy gombóc formájú tészta étel, amit Olaszországban előszeretettel fogyasztanak. A gnocchi szó feltehetőleg az olasz  nocchio szóból származhat, ami fán lévő göröngyöt jelent. Már a római légiók szállásolása idején, közel 2000 évvel ezelőtt is ismert volt ez a tésztaétel, amit szinte minden nemzet átvett, nálunk a galuska és a nokedli közeli rokona.

Ezeket szerezd be:

  • 2 adag gnocchi
  • 200 ml sajtmártás
  • 140 g bacon szalonna, felkockázva
  • 80 g bébi spenót
  • 100 g csiperkegomba
  • reszelt sajt
  • só, bors

1. Lépés

Melegítsünk fel 1 liter sós vizet. Egy serpenyőben pirítsuk meg a bacont ropogósra. Adjuk hozzá a gombát, addig pirítsuk, ameddig el nem kezd bebarnulni. Hozzáadjuk a spenótot és a sajtmártást, és hagyjuk főzni körülbelül 2-3 percig.

2. Lépés

Mikor a víz elkezdett forrni, dobjuk bele úszkálni a gnocchikat és egészen addig főzzük őket, ameddig gombóc létére fel nem jönnek a víz felszínére. Mikor kész, adjuk hozzá a serpenyőben lévő alapanyagokhoz, és forgassuk össze néhányszor. Sózzuk, borsozzuk, és melegen tálalva szórjuk meg egy kis reszelt sajttal.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet!

0 személy értékelt

6 898 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vörösboros-gombás csirkecomb gnocchival

  • Gnocchi gombapörkölttel tejfölösen

  • Gnocchi borsóval és kakukkfűvel

  • Baconos gnocchi

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    964 kcal
  • Összes zsír

    59,9 g
  • Szénhidrát

    42,5 g
  • Fehérje

    61,8 g