Tárkonyos raguleves Ági módra

2013-12-28
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:20 p
  • Elkészítés: 1:30 p

A család kedvence, vasárnapi ebédhez szoktuk elkészíteni.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg lapocka
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál szárított tárkony
  • 1 pohár tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • leves zöldségek (sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zeller)
  • zsiradék
  • só, bors
  • leves betét (galuska)

1. Lépés

A felkockázott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, rádobjuk a felkockázott húst, majd kb. az egyformára vágott zöldségeket. Együtt dinszteljük, majd sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a a tárkonyt, és felöntjük vízzel.

2. Lépés

Puhára főzzük, majd amikor megfőtt, akkor két kanál liszt, és 1 pohár tejfölt simára keverünk, és ezzel behabarjuk a levest, ügyelve arra, hogy hőkiegyenlítést kell végezni, tehát hozzá kell önteni a habaráshoz 1-2 merőkanál levest.

3. Lépés

A galuskát egy tojásból, és annyi lisztből készítjük, amely így nokedli sűrűségű lesz, egy csipet sóval ízesítjük. A felforrt levesbe szaggatjuk a galuskát, aki savanyúbban szereti csöpp ecettel savanyíthatja.

Lisztérzékenyek a saját lisztjükkel helyettesíthetik a benne lévő lisztet.

Hétvégén szinte mindig sütök valami új fajta receptet, akár gluténmentesen is.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

5 104 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Citromos csirkeragu leves

  • Tárkonyos raguleves Marcsitól

  • Tejszínes tárkonyos csirkeragu

  • Csirkeragu leves gombával

  • Tárkonyos krumplileves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    298 kcal
  • Zsír

    12.4g
  • Szénhidrát

    17.5g
  • Fehérje

    28.2g
  • Koleszterin

    89mg
  • Cukor

    7.6g