Tárkonyos raguleves Ági módra
2013-12-28- Típus: Ragulevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:20 p
- Elkészítés: 1:30 p
A család kedvence, vasárnapi ebédhez szoktuk elkészíteni.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg lapocka
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál szárított tárkony
- 1 pohár tejföl
- 2 evőkanál liszt
- leves zöldségek (sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zeller)
- zsiradék
- só, bors
- leves betét (galuska)
1. Lépés
A felkockázott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, rádobjuk a felkockázott húst, majd kb. az egyformára vágott zöldségeket. Együtt dinszteljük, majd sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a a tárkonyt, és felöntjük vízzel.
2. Lépés
Puhára főzzük, majd amikor megfőtt, akkor két kanál liszt, és 1 pohár tejfölt simára keverünk, és ezzel behabarjuk a levest, ügyelve arra, hogy hőkiegyenlítést kell végezni, tehát hozzá kell önteni a habaráshoz 1-2 merőkanál levest.
3. Lépés
A galuskát egy tojásból, és annyi lisztből készítjük, amely így nokedli sűrűségű lesz, egy csipet sóval ízesítjük. A felforrt levesbe szaggatjuk a galuskát, aki savanyúbban szereti csöpp ecettel savanyíthatja.
Lisztérzékenyek a saját lisztjükkel helyettesíthetik a benne lévő lisztet.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
5 104 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
298 kcal -
Zsír
12.4g -
Szénhidrát
17.5g -
Fehérje
28.2g -
Koleszterin
89mg -
Cukor
7.6g