Citromos csirkeragu leves
2015-03-03- Típus: Ragulevesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
Nagyon finom étel, érdemes elkészíteni. Ne ijedjünk meg a citromtól.
Ezeket szerezd be:
- fél deci olaj
- 1 közepes vöröshagyma
- fél kiló filézett csirkemell
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 kisebb zeller
- 2-3 kanál morzsolt kukorica
- petrezselyemzöld
- 1 kanál liszt
- 2 deci főzőtejszin
- tárkony
- 1 húsleves kocka
- só, bors
- citrom
1. Lépés
Az apróra szelt hagymát az olajon megfonnyasztom. A húsokat megmosom és kis apró kockákra felvágom.
2. Lépés
Amikor a hagyma már üveges, hozzáadom a felszeletelt csirkemellet. Egy kicsit resztelem és felöntöm kb. 1 deci vízzel.
3. Lépés
A zöldségeket is apró kockákra vágom, majd hozzáadom a húshoz és felöntöm az egészet kb 2 liter vízzel. Sózom, borsozom, tárkonyt adok hozzá, amit felaprítottam. Beleteszem a leveskockát és az egészet puhára főzöm
4. Lépés
A végén hozzáadom a kukoricát. A tejszínt a liszttel csomómentesre kikeverem, és kevés langyos vízzel elkeverem. Beleöntöm a levesbe és kis citromlével besavanyítom.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 966 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
364 kcal -
Zsír
19.7g -
Szénhidrát
17.9g -
Fehérje
28.6g -
Koleszterin
87mg -
Cukor
8.8g