Cézár-saláta
2013-04-15- Típus: Tojássaláta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 20 perc
A cézársaláta az egyik legkönnyebb és leglaktatóbb saláta. Nálunk van hogy egy egész vacsorát kivált, de előételként is szokás készíteni.
Ezeket szerezd be:
- 1 nagy fej saláta (vagy vegyes salátakeverék)
- 6 szelet toast kenyér
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- 2 citrom leve
- 100 ml olívaolaj
- 50 g parmezán
- só, bors
1. lépés
A saláta leveleket szedjük szét, mossuk át (nem árt egy kis időre beáztatni).A salátát vágjuk csíkokra. A kenyérszeleteket vágjuk kockákra. Vegyünk elő egy serpenyőt, majd kevéske vajat olvasszunk meg és pirítsuk meg rajta a kenyérdarabokat az apróra vágott fokhagymával. Tegyük félre.
2. lépés
A tojásokat jó sós vízben főzzük keményre, majd tegyük hideg vízbe és szedjük le a héját. A citromléhez csepegtessük az olajat, majd keverjük össze. Tegyük salátát egy mutatós tálra, öntsük rá az öntetet és forgassuk át. A tojást daraboljuk össze, majd keverjük egybe a salátával és a kenyérkockákkal, legvégül szórjuk le parmezánnal.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
9 089 megtekintés