Cézár-saláta

2013-04-15
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 20 perc

A cézársaláta az egyik legkönnyebb és leglaktatóbb saláta. Nálunk van hogy egy egész vacsorát kivált, de előételként is szokás készíteni.

Ezeket szerezd be:

  • 1 nagy fej saláta (vagy vegyes salátakeverék)
  • 6 szelet toast kenyér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 2 citrom leve
  • 100 ml olívaolaj
  • 50 g parmezán
  • só, bors

1. lépés

A saláta leveleket szedjük szét, mossuk át (nem árt egy kis időre beáztatni).A salátát vágjuk csíkokra. A kenyérszeleteket vágjuk kockákra. Vegyünk elő egy serpenyőt, majd kevéske vajat olvasszunk meg és pirítsuk meg rajta a kenyérdarabokat az apróra vágott fokhagymával. Tegyük félre.

2. lépés

A tojásokat jó sós vízben főzzük keményre, majd tegyük hideg vízbe és szedjük le a héját. A citromléhez csepegtessük az olajat, majd keverjük össze. Tegyük salátát egy mutatós tálra, öntsük rá az öntetet és forgassuk át. A tojást daraboljuk össze, majd keverjük egybe a salátával és a kenyérkockákkal, legvégül szórjuk le parmezánnal.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

9 089 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kaszinótojás

  • Mediterranien salad

  • Mediterrán saláta tojással, baby rákollóval

  • Majonézes saláta tojással, olívabogyókkal

  • Sült sonkás, tojásos saláta

Kommentek