Csirkeragu leves gombával
2012-10-11- Típus: Ragulevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 40 perc
Szeretem a krémes leveseket, mert könnyen elkészíthető és ha egy plusz hozzávalót teszek hozzá, akkor már is egy új étket kaptunk.
Ezeket szerezd be:
- 1 nagy zeller szár
- 1 közepes, apróra vágott hagyma
- 100 g csiperke gomba
- frissen őrölt bors
- csipet kakukkfű
- 250 g vegyes zöldség (zöldborsó, kukorica, répa, zöldbab)
- 4-5 krumpli
- 400 g csirkemell
- 1 evőkanál liszt
- 1 pohár tejföl
1. lépés
Mossuk meg a zöldségeket, kockázzuk fel, majd tegyük fel sós vízben főni. Adjuk hozzá a kockákra vágott csirkemellet, krumplit, a friss borsot, kakukkfüvet és forraljuk fedő alatt.
2. lépés
Mikor minden megpuhult, vegyük le a fedőt. Egy tálban keverjük el a lisztet a tejföllel, majd adjuk hozzá a leveshez, és ezzel sűrítsük be a levest. Ha nem lenne elég sűrű, akkor pár krumpli szétnyomásával sűrítsük tovább.
3. lépés
Főzzük további 2-3 percig a levest, majd kóstoljuk, ha szükség van még fűszerre, akkor tegyünk bele.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
7 774 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
253,8 kcal -
Zsír
1,8 g -
Fehérje
27,7 g -
Szénhidrát
31,9 g