Csirkeragu leves gombával

2012-10-11
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Szeretem a krémes leveseket, mert könnyen elkészíthető és ha egy plusz hozzávalót teszek hozzá, akkor már is egy új étket kaptunk.

Ezeket szerezd be:

  • 1 nagy zeller szár
  • 1 közepes, apróra vágott hagyma
  • 100 g csiperke gomba
  • frissen őrölt bors
  • csipet kakukkfű
  • 250 g vegyes zöldség (zöldborsó, kukorica, répa, zöldbab)
  • 4-5 krumpli
  • 400 g csirkemell
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 pohár tejföl

1. lépés

Mossuk meg a zöldségeket, kockázzuk fel, majd tegyük fel sós vízben főni. Adjuk hozzá a kockákra vágott csirkemellet, krumplit, a friss borsot, kakukkfüvet és forraljuk fedő alatt.

2. lépés

Mikor minden megpuhult, vegyük le a fedőt. Egy tálban keverjük el a lisztet a tejföllel, majd adjuk hozzá a leveshez, és ezzel sűrítsük be a levest. Ha nem lenne elég sűrű, akkor pár krumpli szétnyomásával sűrítsük tovább.

3. lépés

Főzzük további 2-3 percig a levest, majd kóstoljuk, ha szükség van még fűszerre, akkor tegyünk bele.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

7 774 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Citromos csirkeragu leves

  • Tárkonyos raguleves Marcsitól

  • Tárkonyos raguleves Ági módra

  • Tejszínes tárkonyos csirkeragu

  • Tárkonyos krumplileves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    253,8 kcal
  • Zsír

    1,8 g
  • Fehérje

    27,7 g
  • Szénhidrát

    31,9 g