Tarhonyás lecsó mangalica szalonnával és kolbásszal

2015-02-20
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Manapság már egész évben lehet paprikát és paradicsomot kapni az importnak köszönhetően. Én most még se friss zöldségből készítettem el ezt az ételt, hanem a nyáron eltett lecsóból. Nyáron nem csak olcsóbb a paprika és a paradicsom, de ízesebb is. A jó lecsó ráadásul disznózsírral készül, ami nálam nincs készleten, a befőzéskor használok csak, s bogyiszlói paprikából, ami most nem kapható. Az sem egy utolsó szempont, hogy így kevesebb munkával, gyorsabban elkészült az étel, igaz a befőzéskor volt vele bőven munka.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg lecsó
  • 1 db csípős zöldpaprika
  • 2 db chilipaprika
  • 5 db bazsalikomlevél
  • 20 dkg tarhonya
  • 8 dl víz
  • 5 dkg mangalica szalonna
  • 20 dkg parasztkolbász (csabai)
  • 7 dkg sűrített paradicsom
  • olaj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
  • chiliszósz (ízlés szerint)
  • 1 dl vörösbor

1. Lépés

A szalonnát kockára vágom, a kolbászt, a paprikát és a chilit szeletelem, a bazsalikomot aprítom.

2. Lépés

Egy mély serpenyőben kevés olajon megpirítom a szalonnát, a kolbászt, félreteszem.

3. Lépés

A zsiradékon kicsit megpörkölöm a tarhonyát, felöntöm vízzel, fűszerezem, hozzáadom a paradicsom sűrítményt, a chilit és a zöldpaprikát. Időnként megkavargatva, hogy ne kozmáljon oda, 20 percig főzöm.

4. Lépés

Majd hozzáadom a lecsót, beleöntöm a bort, egy kevés chiliszószt. Belekeverem a sült szalonnát és kolbászt. Tálalok.

TIPP: Barna kenyeret és vörösbort ajánlok mellé.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3 342 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tarhonyás hús

  • Lecsós tarhonya

  • Uborkás tarhonya

  • Tarhonyás lecsó

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    547 kcal
  • Zsír

    29,1 g
  • Koleszterin

    113 mg
  • Szénhidrát

    43,9 g
  • Cukor

    5,5 g
  • Fehérje

    22,9 g