Pizzás kifli
2013-12-21- Típus: Kiflik, Töltött kifli receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 1:30 p
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 2:0 p
Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű! És még annál is finomabb!
Ezeket szerezd be:
- fél liter tej
- 2 dl olaj
- 1 ek kristálycukor
- 1 ek só
- 1 kg liszt
- 15 dkg sajt
- 5 dkg élesztő
- 1 tojás a kenéshez
- 1 db kocka Rama
- 1 nagy tubus pizzakrém
1. lépés
Az 5 dkg élesztőt cukros tejben (kb. a tej felében) felfuttatjuk. A maradék tejhez hozzáadjuk a 2 dl olajat és a sót és langyosra melegítjük. Kis adagonként hozzáadjuk a liszthez az élesztős és az olajos tejet is és megdagasztjuk. Kb. 1 órát hagyjuk kelni.
2. lépés
Ha megkelt, 8 db cipót formálunk belőle (ha nagyobb kifliket szeretnénk csinálni akkor 4 cipót készítünk). Egyesével kinyújtjuk a cipókat kör alakúra, megkenjük a pizzakrémmel, majd egyenlő szeletekre vágjuk. Minden cikk szélesebbik végébe teszünk egy-egy darabka margarint és így feltekerjük.
3. lépés
Sütőpapíros tepsibe rakjuk, tojással megkenjük, tetejére sajtot szórunk. Kb. 200 fokos sütőben, hőlégkeveréssel aranybarnára sütjük.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
6 012 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
817 kcal -
Zsír
33.6g -
Koleszterin
48mg -
Szénhidrát
104.5g -
Cukor
5.1g -
Fehérje
23.3g