Egyszerű krémsajtos eper torta
2013-05-23- Típus: Kevert süti, Piskóták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 60 perc
Még mindig az eperszezon fogságában szenvedek. Egyszerűen nem tudok lemondani a friss gyümölcsről.
Ezeket szerezd be:
- 200 g Philadelphia krémsajt
- ½ teáskanál vanília kivonat
- 3 evőkanál kristálycukor
- 3 tojás
- 130 g vaj
- 130 g barna cukor
- 150 g liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 200 g eper
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, vajazzunk ki egy közepes méretű (20×20 cm) tortaformát, majd tegyünk bele sütőpapírt. Dolgozzuk össze egy robotgéppel a krémsajtot, a vanília kivonatot, a cukrot és egy tojást.
2. Lépés
Egy másik tálban verjük fel a maradék két tojást, adjuk hozzá a vajat, a barna cukrot, a lisztet a sütőport. Keverjük össze.
A tepsi aljára tegyünk a lisztes tésztából – körülbelül a felét, majd jöhet a tetejére a krémsajtos keverék. Szórjuk rá a tetejére a megmosott eper felét, majd a maradék tésztával fedjük be. A tetejét hintsük meg a maradék eperrel.
3. Lépés
Süssük körülbelül 45 percig, a teteje legyen aranybarna színűre sülve.
Porcukorral leszórva tálaljuk, de kínálhatunk mellé fagyit és vanília szószt.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 544 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
514 kcal -
Zsír
31.6g -
Szénhidrát
50.6g -
Fehérje
8.3g