Uborkás tarhonya
2012-11-18- Típus: Szénhidrát nap, Tarhonyás receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
Tarhonyát nem sokat szoktunk enni, elég ritkán van, de akkor mindig egyből elfogy. Most bemutatom nektek anyu egyik kedvenc vega tarhonyás receptjét.
Ezeket szerezd be:
- 10 dkg Rizs
- 15 dkg Tarhonya
- 1 db Vöröshagyma
- 1 db Paradicsom
- 1 db Paprika
- 2 evőkanál Olaj
- 5 db Csemegeuborka
- 6-8 db Koktélparadicsom
- Ételízesítő
- Kurkuma
- Só
- Fehér Bors
- Majoranna
1. lépés
Olajon egy kicsit megpirítjuk a rizst és a tarhonyát. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje (körülbelül egy ujjnyival), majd ételízesítővel, kurkumával, majoránnával, sóval és borssal ízlésünk szerint fűszerezzük.
2. lépés
Fűszerezés után egészben beletesszük a paradicsomot, paprikát és a hagymát. Fedőt teszünk rá és tovább pároljuk, de kis lángon.
3. lépés
Ha már minden vizet felvett a készülő ételünk, kiszedjük az egész zöldségeket, majd hozzákeverjük a kicsi, kockára vágott uborkákat és a koktélparadicsomokat. Ismét fedőt teszünk rá és néhány perc alatt készre pároljuk.
Értékelések
(4.3 / 5)
3 személy értékelt
3 416 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
705 kcal -
Összes Zsír
6,4 g -
Koleszterin
86 mg -
Szénhidrát
146,4 g -
Cukor
29,6 g -
Fehérje
24,1 g