Sült kacsacomb és libamáj zöldségekkel
2015-02-04- Típus: Kacsasültek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:15 p
Ezt csak úgy tudnám jellemezni, hogy az élvezetek halmozása. :)
Ezeket szerezd be:
- 2 db kacsacomb
- 15 dkg libamáj (2 szelet)
- 4 db krumpli
- 1 db cékla
- 2 szelet sütőtök
- 1 szelet lilakáposzta
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt kömény (ízlés szerint)
- 1 teáskanál fehérborecet
- olívaolaj
- libazsír
1. lépés
A kacsacombokat sózom, borsozom, locsolok rá olajat, beteszem a hűtőbe egy napra.
2. lépés
Másnap libazsíron, serpenyőben, fedő alatt közepes hőmérsékleten elkezdem sütni.
3. lépés
Közben a krumplit héjában félig megfőzöm, a káposztát legyalulom, sózom, borsozom, szórok rá köménymagot, locsolok rá kevés ecetet, beteszem a hűtőbe.
4. lépés
A sütőtököt és a céklát megpucolom, kockára vágom, s berakom egy serpenyőbe kevés olajra. Mellérakom a megpucolt krumplikat, fűszerezem, s pirulásig sütöm.
5. lépés
Amikor a hús és a zöldségek is megsültek, tálalok. A tányérra helyezek egy combot, mellé a pirított zöldségeket, s a hűtőből kivett káposztát pakolok.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 211 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
922 kcal -
Zsír
51,6 g -
Koleszterin
198 mg -
Szénhidrát
77,3 g -
Cukor
10,6 g -
Fehérje
40 g