Mákos-meggyes piskóta

2013-10-23
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Akkor készítem ezt a receptet, ha valami igazán gyors édességre vágyom. Meggy amúgy is mindig van a spejzban és a család is szereti.

A mértékegység leméréséhez egy 250 ml-s bögrét használok.

Ezeket szerezd be:

  • 1 bögre őrölt mák
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 1 egész tojás
  • 50 g puha vaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál rum
  • 500 g meggy

1. lépés

A meggyet leveszem a spejzpolcról, kimagozom, összekeverem 1 evőkanál porcukorral, és félreteszem, amíg a tésztát elkészítem. A vajat a cukorral és a tojással habosra keverem, belereszelem a citromhéjat, majd hozzászitálom a sütőporral elkevert lisztet, és felváltva adagolva a tejjel, a mákkal, rummal alaposan kikeverem.

2. lépés

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm a masszát, és a meggyel megszórom a tetejét, majd előmelegített 190°C-os sütőben 25-30 perc alatt megsütöm. Sütés után kiteszem a pultra és hagyom kicsit hűlni, majd kockákra vágva, porcukorral megszórva tálalom.

 

Madarat tolláról, a nőt a konyhájáról.....

Értékelések

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

6 089 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lekváros rácsos pite

  • Csokoládés zabsüti mandulával

  • Rumos-diós almás pite

  • Szilvás lepény recept

  • Fahéjas-mazsolás püspökkenyér

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    477 kcal
  • Zsir

    18.7
  • Szénhidrát

    71.3g
  • Fehérje

    9.4