Mákos-meggyes piskóta
2013-10-23- Típus: Édes sütemények, Piskóták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
Akkor készítem ezt a receptet, ha valami igazán gyors édességre vágyom. Meggy amúgy is mindig van a spejzban és a család is szereti.
A mértékegység leméréséhez egy 250 ml-s bögrét használok.
Ezeket szerezd be:
- 1 bögre őrölt mák
- 1 bögre cukor
- 1 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 1 egész tojás
- 50 g puha vaj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál rum
- 500 g meggy
1. lépés
A meggyet leveszem a spejzpolcról, kimagozom, összekeverem 1 evőkanál porcukorral, és félreteszem, amíg a tésztát elkészítem. A vajat a cukorral és a tojással habosra keverem, belereszelem a citromhéjat, majd hozzászitálom a sütőporral elkevert lisztet, és felváltva adagolva a tejjel, a mákkal, rummal alaposan kikeverem.
2. lépés
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm a masszát, és a meggyel megszórom a tetejét, majd előmelegített 190°C-os sütőben 25-30 perc alatt megsütöm. Sütés után kiteszem a pultra és hagyom kicsit hűlni, majd kockákra vágva, porcukorral megszórva tálalom.
Értékelések
(4.7 / 5)
3 személy értékelt
6 089 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
477 kcal -
Zsir
18.7 -
Szénhidrát
71.3g -
Fehérje
9.4