Spárgás-gombás omlett baconnal
2014-04-11- Típus: Omlett receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 1
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 30 perc
Spárga finom és egészséges, sajnos csak rövid ideig van, de addig ki kell használni az időt.
Ezeket szerezd be:
- 15 dkg zöldspárga
- 50 g bacon
- 1 db kisebb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 2 db csiperkegomba
- 1 szál petrezselyem
- 2 db korianderlevél
- 5 db salátalevél (római)
- 1 evőkanál vaj
- 50 g füstölt sajt
- 2 db tojás
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- szerecsendió (ízlés szerint)
- fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverék (ízlés szerint)
1. Lépés
A spárgák fás részét levágom, majd a sípokat kettévágom. Sós vízben megfőzöm.
2. Lépés
Közben a hagymákat és a petrezselymet aprítom, a sajton lereszelem a nagy lyukon. A paradicsomot kockára vágom.
3. Lépés
A tojásokat felverem, sózom, borsozom, szórok bele szerecsendiót, beleteszem a petrezselymet, összekeverem.
4. Lépés
Egy serpenyőben a bacont megsütöm, ráteszem a hagymákat, megdinsztelem, majd a gombát és paradicsomot, valamit a spárgát is belerakom, átkeverem, majd félreteszem.
5. Lépés
A serpenyőbe teszek vajat. Amikor megolvadt, beleöntöm a tojást, egy lapáttal kicsit meghúzgálom, majd amikor majdnem kész, az egyik felére pakolom a zöldségeket, a reszelt sajtot.
6. Lépés
Majd ráhajtom a másik felét, s egy római saláta levelekkel borított tányérra csúsztatom.
7. Lépés
Díszítem paradicsomszeletekkel és koriander-levéllel.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 449 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
806 kcal -
Zsír
58,7 g -
Koleszterin
465 mg -
Szénhidrát
23,2 g -
Cukor
10,8 g -
Fehérje
48,9 g