Rostélyos afrikai harcsa
2012-06-29- Típus: Fehérje nap, Grill, Harcsareceptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 55 perc
Az egyik horgászás alkalmával afrikai harcsákra vadásztunk. Kukorica-giliszta kombóval sikerült is párat fogni. A sikeres pecázást követően kerti grillen tettünk pontot az I-re. :)
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg Afrikai harcsa
- 4 dkg Vaj
- Só
- Bors
Előkészítésként a harcsát többször alaposan megmossuk, lenyúzzuk és bevagdossuk az oldalát, mint ha virslit sütnénk (beirdaljuk). Ezután durván olyan 2-2,5 cm-es szeletekre vágjuk.
1. lépés
A halat sóval szépen bedörzsöljük és 30 percig pihentetjük.
2. lépés
Felolvasztjuk a vajat, amiben átforgatjuk a harcsát. Kevéske borssal megfűszerezzük és grillen szépen lassan megsütjük. Sütés közben a felolvasztott vajjal locsolgathatjuk a jobb ízekért. 90 naposoknak bármilyen vegyes salátát vagy éppen a joghurtos salátát citromkarikákkal ajánlom hozzá köretként.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
13 399 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
721 kcal -
Összes Zsír
49,6 g -
Koleszterin
246 mg -
Szénhidrát
21,4 g -
Fehérje
45,6 g