Rostélyos afrikai harcsa

2012-06-29
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Az egyik horgászás alkalmával afrikai harcsákra vadásztunk. Kukorica-giliszta kombóval sikerült is párat fogni. A sikeres pecázást követően kerti grillen tettünk pontot az I-re. :)

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg Afrikai harcsa
  • 4 dkg Vaj
  • Bors

Előkészítésként a harcsát többször alaposan megmossuk, lenyúzzuk és bevagdossuk az oldalát, mint ha virslit sütnénk (beirdaljuk). Ezután durván olyan 2-2,5 cm-es szeletekre vágjuk.

1. lépés

A halat sóval szépen bedörzsöljük és 30 percig pihentetjük.

2. lépés

Felolvasztjuk a vajat, amiben átforgatjuk a harcsát. Kevéske borssal megfűszerezzük és grillen szépen lassan megsütjük. Sütés közben a felolvasztott vajjal locsolgathatjuk a jobb ízekért. 90 naposoknak bármilyen vegyes salátát vagy éppen a joghurtos salátát citromkarikákkal ajánlom hozzá köretként.

Fogás: Cimkék: , Hozzávalók: , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

13 399 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldséges csirke rablóhús

  • Görög bárány vegyes salátával

  • Rántott harcsa lilahagymával és majonézes krumplival

  • Rántott afrikai harcsa hagymás krumplipürével

  • Grillezett csirke vegyes körettel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    721 kcal
  • Összes Zsír

    49,6 g
  • Koleszterin

    246 mg
  • Szénhidrát

    21,4 g
  • Fehérje

    45,6 g