Spanyol omlett
2014-01-23- Típus: Omlett receptek
- Nemzetiség: Spanyol
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 55 perc
Tortilla de patatas, azaz a spanyol omlett. Kóstoljátok meg a spanyol változatot.
Ezeket szerezd be:
- 4 db krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 db csípős zöldpaprika
- 0.5 db csípős paprika (piros)
- 2 db chilipaprika
- 4 szál petrezselyem
- 2 db tojás
- 1 dl tej
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 5 db koktélparadicsom
- extraszűz olívaolaj
1. Lépés
A krumplikat megpucolom, a hagymát és a paprikákat karikára vágom, a fokhagymát és a petrezselymet aprítom.
2. Lépés
Egy serpenyőben olajat hevítek, beleteszem a hozzávalókat, s lefedve párolom, időnként megmozgatom a serpenyőt. (A keverést mellőztem, mert nem akartam összetörni a zöldségeket.)
3. Lépés
Közben a tojásokat felverem, öntök hozzá tejet, fűszerezem, összekeverem.
4. Lépés
Amikor a zöldségek már megpuhultak, ráöntöm a tojást, időnként megkeverem, rázogatom, a széleit spatulával egyengetem.
5. Lépés
Amikor már megszilárdult, kicsúsztatom egy tányérra. Díszítem koktélparadicsommal és petrezselyemzölddel.
TIPP: Házi fehérkenyérrel és 1 pohár vörösborral még jobban csúszik! :)
Értékelések
(3.3 / 5)
3 személy értékelt
2 753 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
543 kcal -
Zsír
13,7 g -
Koleszterin
168 mg -
Szénhidrát
91,9 g -
Cukor
19,6 g -
Fehérje
18,5 g