Mogyorós ropogós keksz
2013-12-10- Típus: Cookie, Édes tallérok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 35 perc
Ajánlom mindenki figyelmébe, aki gyors és mégis finom édességre vágyik. Nem csak karácsonykor állja meg a helyét.
Ezeket szerezd be:
- 85g mogyoró
- 50g sima liszt
- 200g porcukor
- 2 tojásfehérje
- ½ teáskanál vanília kivonat
1. Lépés
Melegítsük fel a sütőt 200°C-ra, bélelünk ki egy tepsit sütőpapírral. Pirítsuk meg a mogyorót száraz serpenyőben, majd tegyük egy darálóba és őröljük durvára.
2. Lépés
Keverjük össze a lisztet, a cukrot és az őrölt diót. Verjük a tojásfehérjét keményre, majd óvatos mozdulatokkal keverjük hozzá a vaníliát. Forgassuk össze a habot a lisztes keverékkel.
3. Lépés
Tegyünk egy evőkanálnyi halmokat a sütőpapírra viszonylag messze egymástól. Süssük 8-10 percig, amíg kezd bebarnulni. Hagyjuk hűlni 10 percig.Tároljuk zárható dobozban legfeljebb 3 hétig.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
5 390 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
51 kcal -
Zsír
2g -
Szénhidrát
8g -
Fehérje
1g -
Cukor
7g -
Só
0g