Mogyorós ropogós keksz

2013-12-10
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Ajánlom mindenki figyelmébe, aki gyors és mégis finom édességre vágyik. Nem csak karácsonykor állja meg a helyét.

Ezeket szerezd be:

  • 85g mogyoró
  • 50g sima liszt
  • 200g porcukor
  • 2 tojásfehérje
  • ½ teáskanál vanília kivonat

1. Lépés

Melegítsük fel a sütőt 200°C-ra, bélelünk ki egy tepsit sütőpapírral. Pirítsuk meg a mogyorót száraz serpenyőben, majd tegyük egy darálóba és őröljük durvára.

2. Lépés

Keverjük össze a lisztet, a cukrot és az őrölt diót. Verjük a tojásfehérjét keményre, majd óvatos mozdulatokkal keverjük hozzá a vaníliát. Forgassuk össze a habot a lisztes keverékkel.

3. Lépés

Tegyünk egy evőkanálnyi halmokat a sütőpapírra viszonylag messze egymástól. Süssük 8-10 percig, amíg kezd bebarnulni. Hagyjuk hűlni 10 percig.Tároljuk zárható dobozban legfeljebb 3 hétig.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

5 390 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mogyorós-datolyás keksz recept

  • Zabpelyhes csokis keksz

  • Narancsos-mandulás kekszek

  • Csokis, kesudiós és áfonyás cookie

  • Pudingos keksz recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    51 kcal
  • Zsír

    2g
  • Szénhidrát

    8g
  • Fehérje

    1g
  • Cukor

    7g
  • 0g