Szilvás-almás cobbler
2017-09-11- Típus: Fordított süti
- Nemzetiség: Angol
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8
- Előkészítés: 45 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 1:25 p
Ez a klasszikus és mégis egyszerű bárkiből kihozza a mesterszakácsot. :) Csak győzzük fogadni a gratulációkat.
Ezeket szerezd be:
- Gyümölcsös töltelékhez:
- 100g vaj
- 100g barna cukor
- 2 rúd vanília
- 700g szilva
- 300g alma
- 1 tk fahéj
- Tésztához:
- 1 tojás
- 100 ml tej
- 140g hideg vaj
- 280g liszt
- 140g barna cukor
- ½ teáskanál fahéj
- 1 evőkanál sütőpor
- 2 evőkanál kókuszvirágcukor
1. lépés
A gyümölcsös töltelék hozzávalóit tegyük egy lábasba. Alacsony hőfokon főzzük, és keverjük addig, amíg a vaj megolvad és a cukor feloldódik, majd addig pároljuk az egészet, amíg gyümölcskompót szerű állagot nem kapunk. Tegyük félre hűlni.
2. lépés
Melegítsük a sütőt 190°C fokra. A tojást felverjük a tejjel, és tegyük félre. Dörzsöljük össze a vajat és a lisztet, egészen addig, amíg morzsás állagú nem lesz, majd keverjük hozzá a cukrot, a fahéjat, a sütőport és egy nagy csipet sót. Öntsük hozzá a tejkeveréket, és jól dolgozzuk össze a tésztánkat.
3. lépés
Tegyük a gyümölcsös keveréket egy ragadásmentes sütőedénybe, és tetejére egy nagy kanállal szaggassuk bele a tésztát, ügyelve azért, hogy néhány hézag maradjon a tésztahalmok között.
4. lépés
Ezután megszórjuk a egészet kókuszvirágcukorral. Süssük 35-40 percig, vagy amíg a tészta aranyszínű nem lesz. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk pihenni 5 percig, mielőtt tálalnánk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 674 megtekintés