Sajtos vitaminsaláta

2012-07-17
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Jöjjön egy kis vegasaláta. Vigyük be a munkahelyre vagy együk szimplán otthon.

Ezeket szerezd be:

  • 10 dkg Kígyóuborka
  • 2 db Lilahagyma
  • 2 db Paradicsom
  • 2 db Paprika
  • Fél fejes Saláta
  • 2 evőkanál Olaj
  • 1 kávéskanál Só
  • Kevés Ecet
  • Csipet Cukor
  • 10 dkg Sajt

1. lépés

Az első legfontosabb lépés, hogy megmossuk a zöldségeket, hiszen nem tudjuk, előttünk ki fogdosta össze. A hagymát, kígyóuborkát, paradicsomot, paprikát szeletekre, kockákra vágjuk. A salátát kisebb darabokra tépkedjük.

2. lépés

2 evőkanál olajat összekeverünk egy kevés kis ecettel, majd 1 kávéskanál sóval és egy csipet cukorral ízesítjük. Ezt ráöntjük a salátamixünkre és alaposan összekeverjük. A salátát ezután tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, majd tálalásnál szórjuk meg reszelt sajttal.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(3.2 / 5)

3.2 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

2 453 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vitaminsaláta szőlővel

  • Saláta kecskesajttal

  • Tavaszi saláta rukkolával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    428 kcal
  • Összes Zsír

    30,8 g
  • Koleszterin

    53 mg
  • Szénhidrát

    25,1 g
  • Cukor

    13,9 g
  • Fehérje

    16,2 g