Mézdinnyesaláta lazaccal és rákkal
2014-04-14- Típus: Különleges saláták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 1
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 10 perc
Vodkás mézdinnyesalátát dobtam össze füstölt lazaccal és folyami rákkal. Guszta és finom lett!
Ezeket szerezd be:
- 0.5 db mézdinnye
- 0.5 dl vodka
- 0.5 szelet füstölt lazac
- 4 db rák (folyami)
- 5 db fekete olívabogyó
- 4 db pitypanglevél
- 0.5 db citrom
- olívaolaj
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- chiliszósz (ízlés szerint)
- 4 db paprikás kréker (Tuc)
1. Lépés
A mézdinnyét kiveszem a hűtőből, kettévágom, magját eltávolítom.
2. Lépés
Az egyik felét megborsozom, öntök bele vodkát.
3. Lépés
A pitypanglevelekből négy nagyobbat félreteszek, a többit nagyobb darabokra vágom. A lazacot szintén feldarabolom. A citromból vágok egy karikát, félbevágom.
4. Lépés
Egy tányérra rárakom a dinnyét, s megpakolom a pitypang levelekkel, lazaccal, folyami rákkal és olívabogyóval. Locsolok rá olíva olajat, facsarok rá citromot, a közepére locsolok chiliszószt.
5. Lépés
A dinnye mellé helyezem a pitypangleveleket, a két fél citromkarikát, locsolok rá citromlevet és olívaolajat, ráhelyezem a paprikás krékereket.
6. Lépés
Beteszem a hűtőbe, hogy jól lehűljön az egész, s az ízek összeérjenek.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 256 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
444 kcal -
Zsír
15,7 g -
Koleszterin
175 mg -
Szénhidrát
23,5 g -
Cukor
3,9 g -
Fehérje
26,6 g