Tavaszi saláta rukkolával
2013-05-26- Típus: Vitaminsaláták, Zöldségsaláta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 15 perc
A rukkolával csak nem rég ismerkedtem meg. Az egyik étteremben kóstoltam meg, aztán rögtön rá is kaptam. A vásárlásnál érdemes odafigyelni, mert ha a rukkola nem friss, akkor kesernyés lesz az íze. Inkább győződjünk meg mindig, hogy az frissen került a polcokra.
Ezeket szerezd be:
- 250 g rukkola
- 2 kaliforniai paprika
- 2 fej lilahagyma
- 1 uborka
- 3-4 nagyobb paradicsom
- 100 g kukorica
- 200 g feta sajt
- olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
1. lépés
A rukkolát öblítsük le, hagyjuk lecsöpögni, majd tegyük egy nagy tányérra. Mossuk meg a paradicsomot, vágjuk négyfelé, ugyanígy tegyünk az uborkával, paprikával.
2. lépés
A feta sajtot vágjuk kockákra. A lilahagymát hámozzuk meg és vágjuk szeletekre. Minden zöldséget rendezzük a rukkola tetejére, megszórjuk kukoricával. Locsoljuk le olívaolajjal és fűszerezzük ízlés szerint.
Készíthetünk hozzá tetszőleges öntetet. Én a joghurtosat ajánlom hozzá.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 068 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
231 kcal -
Zsir
11.5g -
Szénhidrát
22.4g -
Fehérje
11.4g