Saláta kecskesajttal
2013-05-29- Típus: Vitaminsaláták, Zöldségsaláta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 5 perc
- Elkészítés: 20 perc
Egy tartalmas saláta estére könnyít az emésztésen és nem utolsósorban egészséges is. Érdemes rászokni!
Ezeket szerezd be:
- 1 csomag vegyes saláta
- 3 paradicsom
- 1 kis kígyóuborka
- 2 marék fekete olajbogyó
- 200 g fehér kecskesajt
- 4 evőkanál szezámmag
- 3 evőkanál olívaolaj
- bazsalikom, rozmaring, zsálya
- citromlé
1. Lépés
A saláta mixet fordítsuk rá egy mélyebb tálra, locsoljuk le egy kis citromlével. A paradicsomot és uborkát mossuk meg és vágjuk kedvünk szerint szeletekre vagy cikkekre. Adjunk hozzá olajbogyót és forgassuk össze a salátával.
2. Lépés
Pirítsuk meg a szezámmagot egy száraz, olaj nélküli serpenyőben. Folyamatosan keverjük, hogy ne égjen le! A szezámmaghoz adjuk hozzá a fűszereket. A kecskesajtot kockákra vágjuk, rászórjuk a salátára és meghintjük a pirított szezámmaggal. Mindent jó alaposan összeforgatunk az olívaolajjal.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 113 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
394 kcal -
Zsír
32.8g -
Szénhidrát
8.4g -
Fehérje
18g