Mascarpones eper desszert

2013-05-29
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 10 perc

Gondoltuk volna, hogy pár egyszerű hozzávalóból ilyen finom édesség születik? Próbáljuk ki más gyümölccsel is!

Ezeket szerezd be:

  • 400 g mascarpone
  • 5-6 teáskanál porcukor
  • 200 g (fagyasztott) eper
  • 1 evőkanál citromlé
  • csipet fahéj
  • 2 evőkanál kókuszreszelék

1. Lépés

Vegyük ki a fagyasztott epret a fagyasztóból. A mascarponet keverjük el a cukorral és dolgozzuk el alaposan egy botmixer segítségével.

2. Lépés

Az eper felét alaposan keverjük össze egy turmixgépben a citromlével és fahéjjal és tegyük körülbelül 30 percig a hűtőbe. A mascarponét öntsük mutatós tálakba, néhány szem eperrel, majd az epres szósszal csöpögtessük le és húzgáljuk márványosra egy kanállal. 

A tetejét szórjuk meg reszelt kókusszal és tálalásig tároljuk hűtőben.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

6 904 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Toblerone krém

  • Sárgabarackos kuszkuszdesszert

  • Vendégváró csokis pohárkrém

  • Diétás joghurtos reggeli recept

  • Mascarpone és epres joghurt eperlikőrrel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    431 kcal
  • Zsír

    26g
  • Szénhidrát

    26.2g
  • Fehérje

    23.2g