Mascarpones eper desszert
2013-05-29- Típus: Poharas desszert
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 10 perc
Gondoltuk volna, hogy pár egyszerű hozzávalóból ilyen finom édesség születik? Próbáljuk ki más gyümölccsel is!
Ezeket szerezd be:
- 400 g mascarpone
- 5-6 teáskanál porcukor
- 200 g (fagyasztott) eper
- 1 evőkanál citromlé
- csipet fahéj
- 2 evőkanál kókuszreszelék
1. Lépés
Vegyük ki a fagyasztott epret a fagyasztóból. A mascarponet keverjük el a cukorral és dolgozzuk el alaposan egy botmixer segítségével.
2. Lépés
Az eper felét alaposan keverjük össze egy turmixgépben a citromlével és fahéjjal és tegyük körülbelül 30 percig a hűtőbe. A mascarponét öntsük mutatós tálakba, néhány szem eperrel, majd az epres szósszal csöpögtessük le és húzgáljuk márványosra egy kanállal.
A tetejét szórjuk meg reszelt kókusszal és tálalásig tároljuk hűtőben.
Értékelések
(4.5 / 5)
4 személy értékelt
6 904 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
431 kcal -
Zsír
26g -
Szénhidrát
26.2g -
Fehérje
23.2g