Rántott hús recept
2014-03-07- Típus: Rántott hús receptek
- Nemzetiség: Osztrák
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 25 perc
A rántott hús az egyik olyan étel, amit bármikor jól tud esni. Készíthetjük sertésből is, de én személy szerint a borjút ajánlom, bár annak az ára veri a biztosítékot.
Ezeket szerezd be:
- 500 g borjúcomb
- liszt
- 1-2 db tojás
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- olaj
- zsemlemorzsa
1. Lépés
A húst egy kicsit kiklopfolom.
2. Lépés
Sózom, borsozom, szórok rá paprikát.
3. Lépés
A tojást felverem, majd a húst panírozom (liszt, tojás, prézli, majd újra tojás, prézli).
4. Lépés
Egy serpenyőben bő olajban megsütöm.
TIPP: Petrezselymes krumplival és finom házi csalamádéval egyszerűen a legfinomabb ízek egyike.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
4 245 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
640 kcal -
Zsír
31 g -
Koleszterin
421 mg -
Szénhidrát
17,2 g -
Cukor
1,3 g -
Fehérje
69,4 g