Rántott hús recept

2014-03-07
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

A rántott hús az egyik olyan étel, amit bármikor jól tud esni. Készíthetjük sertésből is, de én személy szerint a borjút ajánlom, bár annak az ára veri a biztosítékot.

Ezeket szerezd be:

  • 500 g borjúcomb
  • liszt
  • 1-2 db tojás
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • olaj
  • zsemlemorzsa

1. Lépés

A húst egy kicsit kiklopfolom.

2. Lépés

Sózom, borsozom, szórok rá paprikát.

3. Lépés

A tojást felverem, majd a húst panírozom (liszt, tojás, prézli, majd újra tojás, prézli).

4. Lépés

Egy serpenyőben bő olajban megsütöm.

TIPP: Petrezselymes krumplival és finom házi csalamádéval egyszerűen a legfinomabb ízek egyike.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

4 245 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rántott csirkemell currys rizzsel és gyümölcsökkel

  • Rántott hús és máj madársalátával

  • Rántott hús kápiás kukoricás salátával

  • Rántott sertéscomb krumplipürével és párolt zöldségekkel

  • Rántott csirkecomb petrezselymes újkrumplival

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    640 kcal
  • Zsír

    31 g
  • Koleszterin

    421 mg
  • Szénhidrát

    17,2 g
  • Cukor

    1,3 g
  • Fehérje

    69,4 g