Rántott hús és máj madársalátával

2015-05-08
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Vasárnap ezt a finomat készítettem karajból és májból.

Ezeket szerezd be:

  • 2 szelet sertéskaraj
  • 2 szelet sertésmáj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • olaj
  • - : : A salátához : : -
  • 25 dkg madársaláta
  • 1 teáskanál ecet (bazsalikomos)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 1 ek olívaolaj (extraszűz)

1. Lépés

A húst egy kicsit kiklopfolom, sózom, borsozom, majd a májjal együtt bepanírozom, s forró olajban megsütöm.

2. Lépés

A madársalátát sózom, borsozom, locsolok rá ecetet, s olívaolajat.

3. Lépés

Egy-egy szelet húst és májat a madársalátával tálalom.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2 417 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rántott csirkemell currys rizzsel és gyümölcsökkel

  • Rántott hús kápiás kukoricás salátával

  • Rántott sertéscomb krumplipürével és párolt zöldségekkel

  • Rántott csirkecomb petrezselymes újkrumplival

  • Rántott hús recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    721 kcal
  • Zsír

    37,2 g
  • Koleszterin

    626 mg
  • Szénhidrát

    21 g
  • Cukor

    0,6 g
  • Fehérje

    72,9 g