Rántott sertéscomb krumplipürével és párolt zöldségekkel
2015-02-10- Típus: Rántott hús receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
Rántott hús újragondolva. Rántott sertéscomb vajas krumplipürével, párolt zöldségekkel, vöröskáposztával, rukkolával.
Ezeket szerezd be:
- 2 szelet sertéscomb
- 5 db krumpli
- 1 szelet sütőtök
- 1 db kisebb cékla
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 db tojás
- 1-2 evőkanál zsemlemorzsa
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- olívaolaj
- 0.5 db kisebb vöröskáposzta
- 1 teáskanál vörösborecet
- 5 dkg rukkola
1. lépés
Elkészítem a káposzta- és rukkola salátákat, sózom, borsozom, locsolok rá borecetet, olívaolajat és beteszem a hűtőbe.
2. lépés
A krumplit felteszem héjában főni. A hússzeletek széleit bevagdosom, lazán kiklopfolom, sózom, borsozom, s bepanírozom. A tököt és a céklát megpucolom, kockára vágom, egy serpenyőben megpárolom.
3. lépés
A krumplit megpucolom, összetöröm, s összekeverem a vajjal.
4. lépés
Egy serpenyőbe öntök olajat, s a húst megsütöm benne.
5. lépés
Tálaláskor a tányérra teszek egy kupac krumplit, mellé egy szelet húst, párolt zöldségeket, káposztát és rukkolát.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 923 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
790 kcal -
Zsír
22,5 g -
Koleszterin
97 mg -
Szénhidrát
107,7 g -
Cukor
19,5 g -
Fehérje
46,2 g