Rántott csirkecomb petrezselymes újkrumplival
2014-04-11- Típus: Rántott hús receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 25 perc
Rántott csirkecombot készítettem petrezselymes újkrumplival, sült répával, spárgával és lilahagymás-fokhagymás paradicsomsalátával.
Ezeket szerezd be:
- 2 db csirke felsőcomb
- 4 db újkrumpli
- 2 db sárgarépa
- 4 db fehér spárga
- 2 db paradicsom
- 1 db lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 szál petrezselyem
- 1 db tojás
- 1-2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- olívaolaj
- olaj (citromos)
- 0.5 db citrom
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- fokhagymás-petrezselyem fűszerkeverék (ízlés szerint)
- 2 db korianderlevél
1. Lépés
A csirkecombokat fűszerezem, majd bepanírozom.
2. Lépés
A krumplit és a zöldségeket megfőzöm.
3. Lépés
A krumplikat kevés olajon megpirítom.
4. Lépés
A combokat bő olajban megsütöm.
5. Lépés
Közben a krumplikat kevés olajon megpirítom, szórok rájuk aprított petrezselymet.
6. Lépés
Tálalok. A tányérra helyezem a csirkecombot, mellé a zöldségeket és a krumplit, felülre pedig a paradicsomot és a lilahagymát. Rászórom az aprított fokhagymát, s a fokhagyma petrezselyem fűszerkeveréket, sózom, borsozom, meglocsolom citromlével és citromos olajjal. A csirkére teszek egy koriander levelet.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 394 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
815 kcal -
Zsír
28,1 g -
Koleszterin
212 mg -
Szénhidrát
86 g -
Cukor
11,3 g -
Fehérje
56,1 g