Tejszínes-chilis-medvehagymás hagymaleves
2015-04-17- Típus: Hagymalevesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 35 perc
A hagymalevest tejszínnel, chilivel és medvehagymával készítettem. Jó kis hagymaleves lett!
Ezeket szerezd be:
- 10 levél medvehagyma
- 0.5 db póréhagyma
- 1 db újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 15 szál petrezselyem
- 3 db chilipaprika
- 2 db tyúkhúsleveskocka
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- kakukkfű (ízlés szerint)
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 dl tejszín
- 1 l víz
1. Lépés
A póréhagymát, újhagymát felkarikázom, a fokhagymát aprítom, a medvehagymát, a petrezselymet nagyobb darabokra vágom.
2. Lépés
Egy fazékban olajon és vajon megdinsztelem a póréhagymát és az újhagymát, felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockát, fűszerezem, belevágom a chilit.
3. Lépés
Kis idő után hozzáadom a medvehagymát és az újhagyma zöldjét. Felrottyantom és tálalok.
4. Lépés
Merek a levesből a tányérba, vágok rá chilit, teszek rá petrezselyemlevelet és medvehagymát.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 241 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
129 kcal -
Zsír
8,1 g -
Koleszterin
12 mg -
Szénhidrát
13,5 g -
Cukor
2 g -
Fehérje
1,6 g