Áfonyás-gabonapelyhes muffin
2012-10-12- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 22 perc
- Elkészítés: 37 perc
Ez a muffin őrülten jól néz ki, és mivel az áfonyát amúgy is imádom, így gyorsan készítettem valami finomat.
Ezeket szerezd be:
- 2 csésze natúr gabonapehely
- 1 csésze tej
- 1/2 csésze barna cukor
- 2 evőkanál méz
- 2 tojásfehérje
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1/2 csésze teljes kiőrlésű liszt
- 1 tk sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 teáskanál só
- 1 csésze friss áfonya
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, megszokott módon vajazzuk ki a muffinsütőnket, vegyük elő a papírokat. Öntsük a gabonahelyhet egy tálba, majd öntsük rá a tejet, és hagyjuk ázni 5 percig.
2. lépés
Egy közepes tálban keverjük össze a barna cukrot, a mézet, a vaníliát, a tojásfehérjét, az olajat és jól keverjük össze. Egy harmadik tálban keverjük össze a teljes kiőrlésű lisztet, sót, sütőport, szódabikarbónát.
3. lépés
Minden keveréket öntsünk össze, legvégül pedig jöhet bele a megmosott, egész áfonya. Kanalazzuk a tésztát a formákba, majd 20-22 perc alatt süssük készre.
Értékelések
(4 / 5)
1 személy értékelt
2 846 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
127 kcal -
Zsír
2,3 g -
Fehérje
2,8 g -
Szénhidrát
28,4 g