Áfonyás-gabonapelyhes muffin

2012-10-12
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 22 perc
  • Elkészítés: 37 perc

Ez a muffin őrülten jól néz ki, és mivel az áfonyát amúgy is imádom, így gyorsan készítettem valami finomat.

Ezeket szerezd be:

  • 2 csésze natúr gabonapehely
  • 1 csésze tej
  • 1/2 csésze barna cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 2 tojásfehérje
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1/2 csésze teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 csésze friss áfonya

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, megszokott módon vajazzuk ki a muffinsütőnket, vegyük elő a papírokat.  Öntsük a gabonahelyhet egy tálba, majd öntsük rá a tejet, és hagyjuk ázni 5 percig.

2. lépés

Egy közepes tálban keverjük össze a barna cukrot, a mézet, a vaníliát, a tojásfehérjét, az olajat és jól keverjük össze. Egy harmadik tálban keverjük össze a teljes kiőrlésű lisztet, sót, sütőport, szódabikarbónát.

3. lépés

Minden keveréket öntsünk össze, legvégül pedig jöhet bele a megmosott, egész áfonya. Kanalazzuk a tésztát a formákba, majd 20-22 perc alatt süssük készre.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 846 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zabpelyhes muffin reggelire

  • Almás-túrós diétás muffin

  • Kókuszos-meggyes muffin

  • Ribizlis-mákos bögrés süti

  • Fahéjas-diós muffin recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    127 kcal
  • Zsír

    2,3 g
  • Fehérje

    2,8 g
  • Szénhidrát

    28,4 g