Extrán magyaros pizza pompos tésztából
2014-02-26- Típus: Pizza
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 1:10 p
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 1:45 p
A feleségem kenyérlángost szeretett volna ebédre én viszont a pizzának örültem volna. Kompromisszumként megszületett ez a nagyon finom hibrid! :)
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg finomliszt
- 3 dkg élesztő
- 2 ek joghurt
- 2 ek kacsa vagy libazsír
- 2 db kisebb burgonya
- 2 tk só
- 2 dl langyos víz
- 1 kk kristálycukor
- A kenéshez:
- 3 dl pizzaszósz
- A feltéthez:
- 20 dkg bacon
- 30 dkg sonka
- 2 szál parasztkolbász
- 3 db paradicsom
- 15 dkg gomba
- 2 db piros színű kápia paprika
- 2 db hegyes erős paprika
- 2 fej lilahagyma
- 25 dkg reszelt sajt
1. Lépés
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen szitán vagy krumplinyomón áttörjük.
Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk.
Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva egy órát kelesztjük.
2. Lépés
A kolbászt, paprikákat, lila hagymát, paradicsomot karikákra a sonkát vékony csíkokra vágjuk.
A sajtot lereszeljük.
Egy nagyobb tepsit kizsírozunk és belenyomkodjuk a tésztát.
3. Lépés
Megkenjük a pizza szósszal, rápakoljuk a feltéteket: kolbászt, sonkát, lila hagymát, gombát, paprikákat,/ az egyik felére csípőset a másikra piros kápia paprikát tettem / paradicsomot, bacon csíkokat és végül a reszelt sajtot.
Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a sajt megpirul.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 822 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
861 kcal -
Zsír
34.1g -
Szénhidrát
90.9g -
Fehérje
45.9g -
Koleszterin
112mg -
Cukor
7.4g