Grillcsirkés saláta mangóval

2012-08-04
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A mangó köztudottan egy nagyon édes, aromás déli gyümölcs, amit leginkább fagylaltokban kóstolhatunk meg, de most íme egy grill csirkés saláta, ami szerintem nagyszerű.

Ezeket szerezd be:

  • 6 szelet csirkemell
  • 1 csésze kockára vágott mangó
  • vegyes saláta, ruccola vagy madársaláta
  • Pác:
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál bazsalikom
  • só és bors
  • 1 negyed mangó turmixolva
  • Öntet:
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál fehér balzsamecet
  • só és frissen őrölt bors

1. Lépés

Először készítsük el a pácot az olívaolajból, bazsalikomból, sóból, borsból, összeturmixolt mangóból. Kezdjük el a csirkemelleket beleforgatni és hagyjuk benne állni legalább 1 órát, de a legjobb ha előző nap végezzük el ezeket a lépéseket.

2. Lépés

Melegítsük fel a grill sütőt, majd süssük meg rajta a csirkemelleket, majd tegyük őket félre. Helyezzük a választott salátánkat (lehet vegyes saláta, madársaláta vagy ruccola), helyezzünk rá a kockára vágott csirkemellből, keverjük hozzá a kockára vágott mangót és öntsük le az összekevert balzsamecetes öntettel.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet!

0 személy értékelt

3 398 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csirkés-avokádós saláta

  • Csirkés görög saláta

  • Zöldséges csirkesaláta

  • Csirkemellsaláta uborkával

  • Uborkás csirkemell saláta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    258 kcal
  • Zsír

    14,6 g
  • Fehérje

    20,7 g
  • Szénhidrát

    12,2 g