Mustáros csirkecsíkok
2014-05-07- Típus: Mustáros húsok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 35 perc
Akinek nincs sok szabadideje, az nyugodtan fogjon hozzá ehhez a csirkehusis ételhez, mert nagyon könnyen elkészül.
Ezeket szerezd be:
- 50 deka filézett csirkemell
- 2 deci tejföl
- 2 teáskanál mustár (de akár több is)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 leveskocka
- olaj
1. Lépés
A kockákra vágott hagymát az olajon üvegesre párolom, hozzáadok sót, borsot, majd a csíkokra vágott, megmosott csirkemellet. Ezzel együtt kicsit pirítom, majd adok hozzá 1 deci vizet.
2. Lépés
Hozzámorzsolom a leveskockát és fedő alatt puhára párolom. Közben a mustárt a tejföllel kikeverem, és mikor a hús megpuhult, hozzákeverem. Pár rottyanás elég neki, aztán kész is.
Rizzsel tálaljuk, de ugyanolyan jó sült krumplival is.
Értékelések
(4.5 / 5)
4 személy értékelt
4 181 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
317 kcal -
Zsír
13.5g -
Szénhidrát
5.7g -
Fehérje
42.4g -
Koleszterin
125mg -
Cukor
1.4g